MAKLUMAN: Sila layari blog ini dengan menggunakan Mozilla Firefox untuk mendapatkan paparan yang lebih baik dan menarik. Untuk muat turun Mozilla Firefox, klik di sini.

BUAT IBU ZARAH

Thursday, 31 December 2009


AZ-ZAHRAH




ZAHARAH AWANG



Sebagaimana yang dijanjikan, tulisan yang tak seberapa ini adalah buat Ibu Zarah.
Semoga diberi kesihatan yang berpanjangan oleh Allah dalam menabur bakti kepada anak bangsa demi Islam yang tercinta....

10 comments:

ummi humaira 31 December 2009 at 07:40  

salam ustaz...

SENI ITU INDAH...bahagialah insan yg Allah kurniakan kepadanya kehalusan seni (khat)

ibuzarah 31 December 2009 at 09:04  

Allah.... cantik nya! jazakumullah khairan kathiro'. Hanya kepada Allah ku pohon kebaikan kepada insan yang berbuat baik kepada ku. Tiada kata yang dapat menggambarkan kegembiraan hati ibu bila melihat nama ibu tertulis dengan begitu indah sekali. Thanks a lot. I'm so excited!.

Abuhazieq. 31 December 2009 at 10:07  

Salam kak Ummi...

Alhmdulillah, semuanya kurniaan Allah.

"Allah itu Maha Indah dan Allah suka pada keindahan"...

Abuhazieq. 31 December 2009 at 10:13  

Ibu Zarah...

Terima kasih atas doa ibu..
ala... x de apa pun ibu.saya tulis pun x delah cantik mana.ni je yg mampu dihasilkan.

semoga dengan sumbangan yg x seberapa ni akan mengukuhkan ikatan ukhuwwah...

Boo-lah 2 January 2010 at 12:20  

aslmkm ust.. cantiik...!

Abuhazieq. 2 January 2010 at 22:05  

to Boo-lah,

w'salam...
trima kasih boo-lah.biasa2 je.saya pun masih dok mendalami lg ilmu khat ni.masih bnyk kelemahan yg ada.
Boo-lah pun apa kurangnya.

bintu ibu zarah:) 4 January 2010 at 00:37  

salam wrmt abu hazieq.

subhanallah
what a beautiful art piece!!
shukran abu haziq, anak ibu zarah ni lame dah teringin nak menuntut ilmu khat ni, cume peluang belum terbuka je..alhamdulillah dah ada yg sudi buatkan nama ibu:) shukran again..

so bile ibu bg link ni, i was so impressed tgk org yg dh lama bpengalaman bkecimpung dlm dunia khat..inshallah lepas ni boleh beri tunjuk ajar ye abu haziq:) doakan sy juga dpt jd khattatah satu hr nnt, ameen..

FateenKamaluddin,
Al Qunaytirah, Morocco.

Abuhazieq. 4 January 2010 at 02:10  

to bintu Ibu Zarah (Fateen)...
Syukur diatas segala nikmat yg Allah beri..
Alhamdulillah, ramai sebenarnya yg minat dgn khat ni.Betul kata Fateen, mungkin peluang utk belajar belum ada.InsyaAllah setakat nak berkongsi ilmu khat sikit2 tu boleh lah..Bukan pakar sgt pun.
Saya sendiri sebenarnya masih lg tgh mendalami...
Utk rujukan tambahan Fateen, boleh tengok lg blog2 khat sahabat2 saya yg lebih pakar dr saya yg saya link kan dlm blog ni.Semua hebat2.Saya sendiri bnyk berkongsi ilmu dgn mereka.
Apa yg penting dlm menulis khat ni adalah latihan yg berterusan tanpa jemu.
Mudah2an Fateen juga akan mnjadi khattatah yg hebat suatu hari nanti.InsyaAllah...

fateenK 4 January 2010 at 03:02  

Allahumma ameen.
hari ni kebetulan sy mulakan balik latihan,mmg tepatlah dpt link blog abu hazieq pulak..dulu alhamdulillah pernah belajar di restu college,tu pun sempat join 3 kali kelas je,sbb smbg belajar so tak dpt nak teruskan..jd harini mmg sy mula balik dr zero la,nak bentukkan alif pun sehari,tu pun belum betul2 tajam lg:)..cumanya abu hazieq, belajar sendiri ni mana nak sama dgn menuntut scr talaqqi kan..so far sy cari mana2 muassasah di morocco ni utk blajar khat belum jumpa lagi..mmg byk soalan nak tanya dgn org yg dh bpengalaman ni!^^

shukran for all the links..habis sy selongkar semuanya, and mashaAllah its all very beneficial!

anyway,sy betul2 enjoy dgn latihan+pengembaraan blog2 khattatin hrni,mmg mantaplah hasil semuanya(mashaAllah 'alaykum)..cumanya td ttbe terfikir..apa langkah2 utk beginner macam sy ya?

tips2 n nasihat dr abu hazieq betul2 sy nanti2kan..semoga Allah tmbh ilmu dan ilham pd abu hazieq yang tak kedekut berkongsi dan menyumbangkan bakat..

Abuhazieq. 5 January 2010 at 10:06  

to Fateen...

saya ada bg tips2 dlm msg FB fateen.boleh tengok ye...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP