MAKLUMAN: Sila layari blog ini dengan menggunakan Mozilla Firefox untuk mendapatkan paparan yang lebih baik dan menarik. Untuk muat turun Mozilla Firefox, klik di sini.

KHAT - NIDAA'UL HUSNA

Saturday, 25 July 2009Tulisan khat yg diminta oleh Ustaz Sharil (smartsufi.com) buat kumpulan nasyid SMKA al-Mashoor (perempuan) iaitu kumpulan NIDAA'UL HUSNA. Semoga dapat membuat persembahan yg terbaik nanti...

#Ustaz Sharil - jgn lupa, komisyennya ye.hehe...

Read more...

KARYA BUAT USTAZAH AZAH

Tuesday, 21 July 2009
Tulisan yg diminta oleh Ustazah Azah....Maaf atas keterlewatan..

Read more...

BUAT BADRUL DAUD

Monday, 20 July 2009
Rasanya, dah lama sangat-sangat kawan saya Bad (kini kat Doha), minta saya tuliskan nama dia. Dah sebulan lebih apa...Sori bro, x sempat lah. Bnyk komitmen lain yg perlu didahulukan. Lepas satu-satu aktiviti dan program. Ni pun curi2 masa je menulis khat. Apapun, terimalah seadanya tulisan yg x seberapa ni.

Balik Malaysia nnti jgn lupa lah beli ole2 dari Doha ye....

Read more...

FESTIVAL NASYID KEBANGSAAN 09', KUANTAN PAHANG.

Thursday, 16 July 2009Jawatankuasa Kawalan Kualiti Festival Nasyid
JPN P.Pinang


Sewaktu saya memasukkan entri ni, saya masih lagi berada di Kuantan Pahang sempena dgn Festival Nasyid Kebangsaan. Keputusan belum diumumkan. Yang pasti, semua kumpulan nasyid berdebar utk menunggu keputusan pertandingan.

Tak dapat dijangka kumpulan mana yg bakal bergelar johan dalam festival nasyid Kebangsaan kalini baik bagi kategori sekolah menengah mahupun sek rendah kerana semuanya hebat-hebat belaka.

Pentas Utama


Barisan Hakim Festival Nasyid Kebangsaan


Festival Nasyid kalini telah menemukan saya dengan "sahabat maya" saya (bermula dgn perkenalan melalui blog) iaitu Ustaz Hakimi yang membawa kontinjen Negeri Sembilan. Tahniah UstatKimi kerana berjaya mengurus & melatih kumpulan nasyid beliau iaitu al-Mumtaz yang telah dpt membuat persembahan yg sgt menarik dan mantop. Kalau ikut pada penghakiman peribadi saya, insyaAllah kumpulan al-Mumtaz ada tersenarai dalam top 3. Apapun, keputusan sebenar terletak pada hakim2 bertauliah yg menilainya.


Saya bersama UstatKimi yg hensem.hehe...(minta ustatkimi belanja makan sbb tolong jd cameraman masa al-Mumtaz membuat persembahan)


Kumpulan al-Mumtaz (UstatKimi) sedang membuat persembahanYang lagi best, di Festival Nasyid Kebangsaan ni berkebetulan pula saya terjumpa dgn sahabat baik saya iaitu Frizdan (juga seorang komposer dan pencipta lagu nasyid) dan Sufian, kumpulan Saujana (tq Pyan sbb belanja makan). Sempat lg kami pergi bemain boling di Kuantan Megamall. Saja nak test power yg x brapa power dlm bermain boling...huhu...

Bersama Frizdan (kiri) dan Sufian Saujana (kanan) masa main boling.

Read more...

NADWAH KEPEMIMPINAN PELAJAR ISLAM PERINGKAT NEGERI

Friday, 10 July 2009

Perkara : Nadwah Kepemimpinan Pelajar Islam Peringkat Negeri Pulau Pinang
Tarikh : 7 - 9 Julai 2009
Tempat : Kem PLKN Bukit Besar, Kulim Kedah Darul Aman
Peserta : 140 Orang (Pelajar Tingkatan 4)
Anjuran : JPN P.Pinang

Kem PLKN Bukit Besar Kulim, Kedah

Saya bersama peserta program

Barisan Jurulatih Utama (J.U) Nadwah Kepemimpinan Islam Negeri P.Pinang

Saya menyampaikan taklimat kepada peserta program

Sesi ceramah oleh Ustaz Khairul Asfani

LDK

Sesi pembentangan oleh peserta program

Senaman pagi

Semangat Berpasukan

Aktiviti "IKHTIAR HIDUP"

Read more...

KARYA BUAT YANG "TERISTIMEWA"

Saturday, 4 July 2009


Karya asal


Oleh kerana agak sibuk sejak kebelakangan ni dan hanya menulis khat untuk sahabat-sahabat yg meminta saya tuliskan hinggakan saya terlupa pada "orang kanan" saya yang sentiasa bersama saya waktu senang & susah, yang selalu membantu saya & sbg sumber inspirasi saya. Tidak lain dan tidak bukan, "dia" ialah isteri saya yang tercinta.

Karya ni ditujukan khas buat beliau sbg ucapan terima kasih saya padanya...

Read more...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP