MAKLUMAN: Sila layari blog ini dengan menggunakan Mozilla Firefox untuk mendapatkan paparan yang lebih baik dan menarik. Untuk muat turun Mozilla Firefox, klik di sini.

Cabaran Membuat Mural Khat

Sunday, 22 March 2009Kelmarin saya baru selesai membuat mural khat di sebuah sekolah sekitar penang ni. Cuma nak kongsi pengalaman kat sini, antara cabaran "besar" yg terpaksa saya hadapi ialah tempat yg nak kena tulis tu agak tinggi. Jenuh nak kena susun meja, kerusi & nak kena panjat. Nak habiskan tulisan KALIMAH SYAHADAH tu, fuf!!! memang berpeluh. Tak tahulah berapa puluh kali saya terpaksa turun naik meja utk ambik cat dan sebagainya.

Memang betul lah, kalau kedudukan tempat yg kita nak tulis tu agak x selesa, sikit sebanyak boleh mempengaruhi gaya tulisan kita. Nak kena panjat lg, nak pegang cat lg, nak pakai berus lg, nak jaga kaedah penulisan lg...dan mcm2 cabaran.

# lenguh lutut dan sakit badan tak hilang lg sbb dok panjat dan naik turun..tp susah mcm mana pun benda ni kalau dah minat, saya tetap ENJOY dgn kerja saya...

"Membangun Bersama Seni Khat Islam..."

0 comments:

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP